Zoals vooraf aangekondigd door coach Regi Van Acker kregen Mike Smet en Philippe Janssens rust voorgeschreven omwille van kleine kwaaltjes. Matthias Lievens -in het hart van de defensie- en Tjendo De Cuyper -op zijn vertrouwde rechterflank- waren de vervangers.

Arnaud De Greef fungeerde als gelegenheidsrechtsachter.

Gemiste elfmeter

Van met de aftrap werd meteen duidelijk dat KVV Vosselaar niet naar Aalst was afgezakt om zich in te graven. De bezoekers speelden met een groot strijdershart en hun torens op het middenveld maakten het Eendracht erg lastig.

Na amper één minuut beroerde Lievens de bal met de hand waardoor hij meteen geel geboekt stond. De vrije trap van Hendryckx, net voor de zestienmeterlijn, zoefde over. Ondanks de aarzelende start kwam Eendracht toch na tien minuten spelen op voorsprong.

Doelman Vervoort wou een verloren bal laten buitenhobbelen maar schatte de snelheid van De Cuyper volledig verkeerd in. Tjendo bracht de bal voor de neus van de doelman alsnog voor doel en daar wist Vansimpsen wel raad mee (1-0).

De bezoekers meteen van slag en een paar minuten later beging Llpashtica een domme overtreding op Kevin Janssens zodat de scheidsrechter logischerwijs naar de stip wees. Strafschopspecialist Wesley Vanbelle besloot echter pal op Vervoort.

De gemiste strafschop bleek de ideale boost voor de bezoekers te zijn, zeker gezien het bedroevende spelpeil van de thuisploeg.

Doelpaal

Toch was het Eendracht dat de kansen kreeg. Vansimspen kon net niet genoeg met het hoofd aan een uitstekende voorzet van Donjet Shkodra. Een gevaarlijke kopbal van Jonas Bogaerts belandde via een bezoeker net naast het doel van Vervoort.

Een dikke tien minuten voor de rust stak KVV Vosselaar even de neus aan het venster. Na een weggewerkte hoekschop kwam een hoge bal in de zestien van Eendracht waar drie bezoekers moederziel alleen voor Van Den Noortgaete verschenen.

Engelen zette in één tijd zijn voet tegen de bal en de bezoekers kwamen zowaar langszij (1-1). De Antwerpenaren kenden hun beste periode van de wedstrijd in de laatste tien minuten van die eerste helft.

Na een goede combinatie van de bezoekers kon Havermans alleen op Van Den Noortgaete afgaan. Hun aanvoerder speelde perfect de goed gevolgde Jansen aan maar die besloot -haast voor een lege kooi- keihard op de paal.

Eendracht slaakte een zucht van opluchting en ging snel de kleedkamer in voor de rust.

Omgezette strafschop

Na amper vijf minuten in de tweede helft beroerde een bezoeker de bal met de hand na een voorzet van De Cuyper richting Vansimpsen. Eendracht kreeg terecht een tweede strafschop. Wesley Vanbelle nam zijn verantwoordelijkheid en zette deze penalty wél feilloos om (2-1).

Wie dacht dat de bezoekers, die al veel energie hadden verbruikt, gingen instorten kwamen bedrogen uit. KVV Vosselaar bleef complexloos in de aanval gaan en etaleerde hun fysieke sterkte en hun voorbeeldige mentaliteit.

Tot uitgespeelde doelkansen kwamen de “konijnenbergjongens” echter niet. Het enige bezoekende gevaar kwam van Jansen die twee pegels afvuurde richting Van Den Noortgaete. De Aalsterse doelman pakte uit met twee goede reddingen.

Invaller Koulibaly

Bij de thuisploeg was inmiddels Koulibaly al in de ploeg gekomen voor een ongelukkige Donjet Shkodra. De Anderlecht-huurling kreeg een kwartier voor affluiten een vrijgeleide van de bezoekers. Maar alleen voor doel trapte Elis de bal binnen het bereik van doelman Vervoort.

Even later kon diezelfde Koulibaly ei zo na scoren maar zijn kopbal belandde naast de verkeerde kant van de paal. Het laatste kwartier kreeg Eendracht een paar uitstekende countermogelijkheden maar Eendracht wist zich geen raad met de geboden ruimte.

De bezoekers probeerden het dan maar vanop stilstaande fases maar de thuisdefensie hield de Vosselaarse torens goed in bedwang zodat de winst niet meer in het gedrang kwam en Eendracht het in de volgende ronde -opnieuw in eigen huis- mag opnemen tegen de Waalsbrabantse vierdeklasser Waterloo.