Eendracht Aalst tegen Club Brugge in 1/16 finales Beker van België (+ video)

Het ging niet zonder slag of stoot maar Eendracht Aalst heeft de poort naar de volgende ronde tegen een eersteklasser opengebeukt. Vanbelle op strafschop en Vansimpsen in de slotfase zorgen voor een 2-1 overwinning. Maandagochtend werd al geloot voor de 1/16-files van de beker en Aalst wacht daar een heuse topper tegen Club Brugge.

Veldbezetting

Trainer Van Acker zag met Kevin Janssens en Gianni De Neve twee steunpilaren uitvallen. Beiden haakten af met een enkelletsel. Predrag Filipovic (terug uit blessure) en Tjendo De Cuyper keerden zo terug in de ploeg.

Matthias Lievens kreeg de voorkeur op Arnaud De Greef. Met een 3-5-2 systeem poogde coach Van Acker de tegenstander te verrassen en dat lukte ook aardig want Eendracht schoot snedig uit de startblokken.

Al in de eerste minuten kon De Cuyper de bezoekers met zijn snelheid in verlegenheid brengen maar zijn teruggelegde bal kwam net niet tot bij Shkodra. Even later alweer De Cuyper met de actie. Bezoeker Loïc Thomas kon hem alleen maar foutief afstoppen.

Hoewel de overtreding net buiten de zestien gebeurde kreeg Eendracht tot éénieders verbazing een strafschop toegekend. Wesley Vanbelle nam het geschenk in dank aan (1-0).

Een paar minuten na het openingsdoelpunt mocht De Cuyper alleen op doel gaan maar zijn poging werd nog in extremis gekeerd door een bezoekend been. Philippe Janssens probeerde het van ver maar de bal ging net naast. Ook Mike Smet waagde zijn kans, David Kempeneer pakte probleemloos.

Stevig weerwerk

En wat deed Waterloo? Hoewel de Waals-Brabanders quasi niet tot kansen kwamen voetbalden zij wel meer dan behoorlijk mee. Vooral met de aanvallend ingestelde spelers als Sow, Mvuezolo (ex-FCV Dender) en Vitto Villano had de Aalsterse verdediging de handen vol.

De neo-vierdeklasser ging er bij wijlen stevig in en geloofde in zijn kansen. Toch hielp doelman David Kempeneer de thuisploeg een handje. Hij raapte een terugspeelbal knullig op en mocht zich gelukkig prijzen dat hij op de juiste plaatst stond om het schot van Philippe Janssens te keren.

Ook Vansimpsen kwam nog kort bij een doelpunt na alweer een goede actie van De Cuyper. Toch hielden de Aalsterse fans op slag van rust de adem even in toen Villano onderuitgeschoffeld werd door Mike Smet. Gelukkig kreeg Smet slechts een geel karton en trapte Camara knullig over.