Voetbaloverzicht : Merchtem op zucht van titel

FC Dender is na de 2-0 overwinning mathematisch zeker dat het volgend jaar in derde klasse speelt. Dender startte snedig maar Sylla noch Pruna konden de Brakelse doelman verschalken. Even voor de rust werd het hard werken dan toch beloond. Petrovic met de vrije schop en Van Eyck kopt de bal hard voorbij doelman De Cabooter. Na de rust hetzelfde spelbeeld. Pruna wordt de diepte ingestuurd en bediend Weeghmans die de 2-0 op het bord brengt. Meteen de eindstand en een meer dan verdiende overwinning voor FC Dender.

In eerste provinciale had Strombeek genoeg aan een punt om zekerheid te hebben voor deelname aan de eindronde. Helaas verloor de ploeg van Alain Cneudt met 2-0 van Eppegem. Geen van beide ploegen maakte aanspraak op de overwinning. Diep in eerste helft kwam Strombeek wel opzetten via een gevaarlijke vrije trap van Roel Van Den Brande, maar zijn schot spatte uiteen op de lat. Seconden later verdween een hoekschop van Roel rechtstreeks in doel maar de scheidsrechter zag een fout op de thuisdoelman. Weinig animo in de tweede helft maar een kwartier voor tijd scoorde Eppegem uit het niets. Stuckens profiteerde van een foutje achterin en de 1-0 stond op het bord. Strombeek was onmondig voorin en Verhas zorgde enkele minuten voor tijd voor de 2-0. Volgende week moet Strombeek punten pakken tegen Rebecq. Opwijk verloor met 0-1 van Houtem. Een kansarme wedstrijd werd beslist toen Opwijk een corner kreeg, Houtem de bal veroverde en op counter de thuisdefensie het nakijken gaf.

FC Merchtem kan volgende week op Pamel de titel pakken. Merchtem won gisteren met 4-2 van Surv. Bruxelles. Beide ploegen maakten er een aangenaam kijkstuk van met kansen langs beide kanten. Toch trok de thuisploeg aan het langste eind met doelpunten van Ganseman, Schotte, Wadin en Achraf.

In derde F won FC Borght met 1-2 van Hekelgem. De kersverse kampioen dankte Médard die met twee treffers het verschil maakte. Humbeek speelde 1-1 gelijk tegen Meise. De Boeck scoorde op strafschop de 1-0 maar Meise kwam via Bogemans langszij. Mazenzele A kwam 1-0 achter op het veld van Kapelle o/d Bos maar Boelpaep schoot tien minuten voor tijd een vrije voorbij de thuisportier.

Peizegem gaf Wemmel met 2-1 het nakijken. De Vleminck zette een penalty feilloos om en enkele minuten voor affluiten trapte Dewit de 2-1 binnen. Meteen de laatste thuismatch van dit seizoen en volgende week wacht de afscheidsmatch voor Goossens, Saerens, Van Aken, De Decker en Van Den Borre die een punt achter hun voetbalcarriere zetten.

 

Topartikels bij Goeiedag.be