Voebaloverzicht : KVK Ninove goed bij schot

In vierde klasse B doet Wolvertem een uitstekende zaak na de 4-2 overwinning tegen Pepingen. Het wederoptreden van Christians bleek al snel een voltreffer. Kenny rondde een knappe solo af en bracht de thuisploeg verdiend op 1-0. El Yousfi pegelde de 2-0 op het bord. De bezoekers kwamen via Dupont terug in de match maar twee doelpunten van Cortvriendt zorgden voor euforie bij geel blauw. Indien Wolvertem volgende week kan winnen op het veld van Halle kan het terug kijken op een prima debuut in vierde klasse.

KVK Ninove is de laatste weken enorm productief. KVK won dit weekend met 4-0 van Maldegem en blijft zo in het spoor van leider Petegem. De Wannemaeker, Thiebaut, Uyttenhove en Van Belle waren de doelpuntenmakers van dienst. Ninove scoorde liefst 17 keer in de laatste vier wedstrijden en incasseerde bovendien geen enkel tegendoelpunt. Volgende speeldag wacht de confrontatie met Merelbeke. Ook blije gezichten bij de buren van Appelterre-Eichem die een belangrijke zege boekten tegen rode lantaarn Lochristi.

In eerste provinciale Brabant liet Strombeek een verdiende zege in de slotfase nog uit handen glippen. Berreho had FCS op voorsprong gebracht maar Eppegem kwam ruim in de blessuretijd nog langszij. Spijtig puntenverlies voor Strombeek. Volgende week wacht een nieuwe test op het veld van Rebecq. Onderaan deed Opwijk een slechte zaak na het 1-0 verlies tegen Houtem. Door deze niewe nederlaag staat Opwijk nu op de voorlaatste plaats.

Geen winnaar in Liedekerke

In tweede provinciale C stond  de derby tussen Liedekerke en Teralfene op het programma. De talrijk opgekomen toeschouwers zagen een aangename partij waarbij Redant de score opende. De Vocht bracht met twee treffers de bezoekers op voorspong maar Verhavert stelde in minuut 62 gelijk. Door dit gelijkspel verliest Liedekerke de voeling met de top drie. Merchtem kende weinig problemen met Sur.Bruxelles. El Takny scoorde al vrij snel de 0-1 en in de tweede helft maakten Jadir en Wadin het feest compleet. Gemakkelijke overwinning voor FC2000 dat nu al tien matchen ongeslagen is. Kester-Gooik had geen moeite met hekkensluiter Eizeringen. In een dolle openingsfase brachten Vadercammen en Ozturk de stand op 2-0. Hamdan bracht de spanning nog even in de match maar in een leuke tweede helft scoorde de thuisploeg nog drie keer via Ozturk, Vermeth en Janssens.

In derde provinciale F versloeg Borght Hekelgem met ruime 5-2 cijfers. Redolfi en Robberechts maakten elk twee doelpunten. Door deze zege staat Borght nu aan de leiding. Meise moet de rol lossen na het verrassende verlies tegen Humbeek. Een doelpunt van Bogemans kon niet verhinderen dat Humbeek met 1-3 won. Relegem startte heel flauw tegen RWDM en stond al snel 2-0 in het krijt. Nadien tapten de bezoekers uit een ander vaatje en Bourguignon en Walravens zorgden voor de 2-3.

Topartikels bij Goeiedag.be