Derde na-Tourcriterium Ninove met aandacht voor Dames Elite (+ video)

Flanders Cycling Events en de Stad Ninove stelden woensdag in het Ninoofse stadhuis hun derde na-Tourcriterium Ninove voor. ‘Na-Tour Ninove’ zal plaatsvinden op zondag 3 augustus 2014 op een ongewijzigd parcours.

Het programma wordt wel aangevuld met een eerste criterium voor Dames Elite. Grace Verbeke, winnares van o.a. de Ronde van Vlaanderen 2010, wist dit gebaar enorm te waarderen.

Nico De Muyter, gekend als professionele speaker van Het Nieuwsblad op alle belangrijke wielerwedstrijden, wordt de stem van dit criterium. Voor deze voorstelling haalde hij ex-renner en streekgenoot Staf Scheirlinckx voor zijn microfoon.

Door de uitbreiding van het programma kunnen wielerliefhebbers al vanaf 12.45 uur in het stadscentView postrum gratis genieten van het Belgisch kampioenschap voor Medici, het Kampioenschap van Groot-Ninove voor wielertoeristen, het eerste criterium voor Dames Elite, de publiciteitskaravaan, de tijdrit Heren Elite, het criterium Heren Elite en omstreeks 20 uur de huldigingen. Nagenieten in het VIP-café kan tot 21.30 uur. 

Bruno Longeval overhandigde in naam van FCE  ook nog een cheque ter waarde van € 500 aan Annemie De Preitere uit Moerkerke-Damme. Zij nam als genodigde tijdens de middaglunch van het criterium 2013 deel aan de pronostiekwedstrijd waarbij de helft van de prijzenpot (afgerond naar 1.000 euro) geschonken werd aan de winnaar en de andere helft aan een goed doel.

Dit jaar kozen de organisatoren voor vzw Raveling uit Nederhasselt. Hilde Prové nam namens het begeleidingshuis de cheque in ontvangst.