Voetbaloverzicht : Dender dankt Van Eyck

Dender heeft dit weekend bewezen dat het over heel wat weerbaarheid beschikt. Na een kwartier stond het tegen Izegem 3-0 achter maar dankzij vier doelpunten van Van Eyck won het toch nog met 3-4. In derde klasse B verloor Grimbergen met 3-0 op het veld van topper Verviers. De laatste overwinning van blauw wit dateert nu al van midden september.

Dankzij een 2-0 overwinning tegen Berlare duikt Terjoden-Welle de top 5 binnen. Vander Linden zorgde op strafschop voor de 1-0 en 20 minuten voor tijd knalde Kestens een hoekschop van Vander Linden tegen de netten. In Wolvertem zijn ze het spoor bijster na de 5-0 nederlaag tegen Sterrebeek. Door deze nederlaag komt de degradatiezone gevaarlijk dichtbij.

In eerste provinciale stuurde Ternat hekkensluiter Rc. Schaerbeek met lege handen naar huis. Ternat won zijn inhaalmatch met 3-2 en krijgt de top van het klassement in het vizier. Sleewaegen maakte een 1-2 achterstand goed en diep in de blessuretijd hield Van Der Putten de drie punten thuis.

In de hoogste provinciale reeks van Oost-Vlaanderen ziet Ninove koploper Petegem verder uitlopen.  Ninove verloor met 1-3 van Zelzate terwijl Petegem zijn wedstrijd wél won. Ninove telt nu zes punten achterstand en krijgt volgende week Jong Lede op bezoek. Onderaan won Appelterre-Eichem met 2-1 en telt nu acht punten. In tweede B won Voorde de topper van Elene en staat nu steviger aan de leiding.

Geen verrassingen in de beker van Brabant.

Weinig wedstrijden in de provinciale reeksen van Brabant. Enkel de ploegen die zich plaatsten voor de volgende ronde van de Peugeot Cup kwamen in actie. Meise had geen schijn van kans tegen Crossing Schaerbeek en verloor met 7-0. Borght stuurde Hakendover met 6-2 terug naar huis. Kapelle Sport bezorgde Rebecq, de koploper in eerste provinciale, een moeilijke namiddag. Kapelle kwam zelfs 1-0 voor via Cassenaer maar moest toch de duimen leggen want de bezoekers scoorden nog twee keer in de tweede helft. Mazenzele speelde een beresterke match tegen Black Star en hield de leider in derde E op 2-2 maar moest in de strafschoppen toch het onderspit delven.

Beigem en Relegem hadden omwille van de autoloze zondag van enkele weken geleden elk nog een wedstrijd tegoed. Beigem won op het veld van RWD Molenbeek met 0-2 (doelpunten van Bakkali & Heylen) en doet een gouden zaak. Relegem versloeg in eigen huis Oviedo-Asturiana met 4-2 en klimt naar de zevende plaats.

Topartikels bij Goeiedag.be