Puike Joeri Van Houtem op Iron Man Hawaii

De Iron Man van Hawaii werd zondagochtend vroeg niet enkel druk gevolgd via het internet omwille van de fantastische prestatie van Frederik Van Lierde, ook in Roosdaal waren heel wat mensen benieuwd naar hoe hun gouwgenoot Joeri Van Houtem het deed.

Voor de 38-jarige Roosdaalnaar, in het dagelijkse leven hoofd van de Dienst van de Financiële Controles bij KBC, was het zijn derde deelname aan Iron Man. Hij hoopte op een tijd beneden de tien uur en dat doel haalde hij – schijnbaar – moeiteloos. Van Houtem eindigde op plaats 269 in een tijd van 9 uur 31 minuten en 59 seconden.

‘Ironman Hawaii’ heel wat primeurs’, postte Van Houtem na afloop op zijn Facebook-profiel. ‘Voor het eerst naar een dopingcontrole, voor het eerst in de penaltybox gezeten (zes minuten straftijd aan mijn been, voor mij totaal onterecht, maar heb mijn mond maar gehouden, niet makkelijk) en voor het eerst aan de baxter (kreeg op 5 km van het einde overal tintelingen en was 3,5 kg verloren op deze dag), maar voor de rest een topdag, eentje die ik mij nog lang zal herinneren.’