VIVO stelde volledige kandidatenlijst voor verkiezingen voor

De trein is vertrokken! Kon het op een betere locatie dan in het Opwijkse station? Daar weerklonk het fluitsignaal voor de campagne van VIVO voor de nakende gemeenteraadsverkiezingen. In Keet werd de volledige lijst van de verruimende en liberale partij VIVO (Vrij, Inclusief, Vernieuwend en Ondernemend) voorgesteld.

Het afgelopen jaar werd deze partij verder gevormd, zowel naar inhoud als naar kandidaten en bestuursleden. De volledige lijst telt 23 kandidaten, bestaande uit 11 vrouwen en 12 mannen. Zes daarvan zijn jonger dan 35 jaar.

Voorzitter Johan Kumps: “We hebben een goede mix gevonden tussen jong en oud, ervaren mensen en nieuwelingen. Er zijn maar liefst 13 kandidaten die zich voor de eerste maal kandidaat stellen, zodat we kunnen stellen dat we met een vernieuwende partij naar de kiezer trekken.”

Ere-burgemeester Albert Beerens, die in 2018 kopman was is nu de lijstduwer. Huidig schepen Evelien Beeckman voert de lijst aan, gevolgd door Peter Beerens en de andere schepenen William Engels en Roland Mortier. Albert Beerens: “Ik heb vertrouwen in deze jonge ploeg!”

Lijsttrekkers Evelien Beeckman en Peter Beerens zijn bijzonder hoopvol: “We zijn vastbesloten om met deze enthousiaste kandidaten een positieve verandering teweeg te brengen voor onze lokale samenleving. Over onze manier van aanpak zal de kiezer de komende weken en maanden nog verder geïnformeerd worden. We willen in elk geval een positief verhaal brengen, maar Opwijk ook klaarstomen voor de toekomst.”

De kandidaten

1.   Evelien BEECKMAN13. Jens VANDERPERREN
2.   Peter BEERENS14. Jolien JACOBS
3.   William ENGELS15. Jana JACOBS (*)
4.   Roland MORTIER16. Tim VANDERSTRAETEN (*)
5.   Laura CHERRETTÉ (*)17. Arlette VAN DER MEERSCH (*)
6.   Johan KUMPS (*)18. Karel ABBELOOS
7.   Joke ABBELOOS (*)19. Wilfried LODENS
8.   Astrid VAN MOLHEM (*)20. Marianne VAN LEMBERGEN (*)
9.   Filip VAN NIEUWENHOVE (*)21. Eliane LAURENT
10. Trudie VERVOORT (*)22. Guido PHILIPS (*)
11. Gunther VAN CAMPENHOUT (*)23. Albert BEERENS
12. Griet MESKENS (*)(*) nieuwelingen
Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk