samen1745 presenteert als eerste volledige kandidatenlijst voor gemeenteraadsverkiezing

Met nog iets minder dan vier maanden te gaan tot de gemeenteraadsverkiezingen, stelt de nieuwe en open lijst samen1745 als eerste haar volledige kandidatenlijst voor.

samen1745 is een lijst die haar oorsprong vindt in een samenwerking tussen CD&V en INZET. “Het was voor ons belangrijk om veel nieuwe mensen te betrekken bij samen1745,” vertelt lijsttrekker Jeroen Eenens. “Dit zie je dan ook duidelijk in de lijstsamenstelling: van de 23 kandidaten zijn er maar liefst negen nieuwe gezichten.

En omdat we nieuwe mensen in de gemeenteraad willen krijgen, staan ze ook op zichtbare plaatsen. De combinatie van nieuw talent en kandidaten met al heel wat ervaring op de politieke teller maakt dat we een sterke lijst kunnen voorleggen aan de Opwijkse kiezer. Het is een enthousiaste en diverse groep die samen het verschil wil maken.”

“Waar samen1745 voor staat? Naast een oplossing voor de sportinfrastructuur, meer voet- en fietspaden, een veilige en gezonde leefomgeving en een grotere focus op welzijn, gaan we ook resoluut voor een andere bestuursstijl waarbij inspraak van en samenwerking met verenigingen en burgers centraal staan. We willen acties ontwikkelen om vereenzaming tegen te gaan omdat we ook in Opwijk steeds meer alleenstaanden tellen. Zo kunnen we het sociale weefsel in onze gemeente versterken.”

De lijst volgt hierna.

1EENENS Jeroen13BERGHMAN Joris
2DE VIS Marijke14PAPAERT Nancy
3VAN DE VELDE Hilde15ESSADDIKI Mohammed
4BOSMAN Tom16JOYE Anne
5BAEYENS Jasper17THOMAS Eric
6STEPPE An18COENE Marleen
7VAN LIER Jeroen19VAN DEN EYNDE Hans
8VAN MULDERS Aafke20DE BRANDT Femke
9ROBBERECHTS Tim21OUELHADJ Merjem
10VERVLOET Liesbeth22VAN BIESEN Bart
11D’HULST Lennart23DE RIDDER Luc
12VAN DE VELDE Ingrid
Evenwel niet op de foto: Jasper Baeyens en Mohammed Essaddiki.

Enkele interessante weetjes daarbij zijn dat de gemiddelde leeftijd van de kandidaten 46 jaar is. De jongste kandidaat is 23 en de oudste 69 jaar. Vier kandidaten zijn 30 jaar of jonger. Wie nog meer wil weten over de kandidaten kan die vinden op Wie is wie – Welkom bij samen1745!

(eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk