Goed gevulde Opwijkse container voor Kenia

Zaterdag 9 maart was het erg druk op de parking van de ex-drankencentrale van Gustaaf De Nil in de Nanovestrat. Daar werd een camion gevuld met goederen. Die vracht ging vervolgens naar Luxemburg om daar in een container te gaan richting Kenia.

“Dat gebeurt met de hulp van een heleboel vrijwilligers, “ vertelt initiatiefnemer Eddy De Nil. “Daarbij gaat speciale dank ook uit naar FM Shoe uit Opwijk, werkkleding De Nil, Topsport uit Dendermonde, Kids Boetiek uit Opwijk en Meubelen Theo. Verzekeringen De Nil en nog tal van andere vrijgevige bedrijven.”

Reeds meer dan twintig jaar is de NGO Caprioolkinderen actief in Ethiopië en Kenia rond straatkinderen. Naast een circusschool, een boerderij en een kindercrèche wordt de focus meer en meer gelegd op ‘die ene kans te krijgen om naar school te kunnen gaan’. “In al die jaren brachten we meer dan 2.500 kinderen van de straat naar het onderwijs. De resultaten zijn prachtig. Zoveel jaar Caprioolkinderen, dat verdient een dikke dankjewel!”

Wie wil steunen kan dat via BE52 0688 9640 4309. Vanaf 40 euro ontvang je een fiscaal attest. (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk