Aafke verkozen tot Prinses Carnaval Opwijk 2024

Zaterdagnacht 27 januari werd Aafke Van Mulders in een volgelopen Nijdrop verkozen tot Prinses Opwijk carnaval 2024. Aafke legde met succes de twee opgelegde proeven af en haalde meer dan voldoende publieksstemmen om zo de prinsentitel in ontvangst te kunnen nemen.

Aafke was de enige kandidaat dit jaar. Zij wordt zo de vijftiende prins(es) in de geschiedenis van het Opwijkse carnaval en volgt hiermee uittredend prins Ben op. Prinses Aafke zal op vrijdag 22 maart symbolisch de macht overnemen tijdens het 24ste carnavalsweekend van Opwijk.

De verkiezingsshow bestond uit twee praktische proeven die kandidaat Aafke met glans afwerkte. In de eerste proef, een ‘eendjesproef’ met de Opwijkse winterkermis als thema (beiden events vielen voor het eerst samen dit jaar) behaalde ze 9/10. De tweede proef, opgelegd door de Opwijkse Prinsengarde (het comité van ex-Prinsen) leverde haar nog eens zeven extra punten op.

Ook met haar act, waarin Aafke onder meer drie zelfgeschreven carnavalsnummers bracht, wist zij de jury te overtuigen met een mooie score van 25 op 30 punten.

Met 440 aanwezigen (en uitgedeelde stembiljetten) diende Aafke minstens 220 punten te verzamelen en had zij dus nog 179 publieksstemmen nodig. Omstreeks 1 uur werd duidelijk dat dat geen probleem was: Aafke kreeg 235 stemmen achter haar naam zich en mag zich voortaan Prinses Opwijk carnaval 2024 noemen.

Aafke draait al enkele jaren mee in het Opwijkse carnavalsmilieu, eerst als begeleidster bij “Stik in a gelé” en sinds enkele jaren als lid van de carnavalsgroep “Mankeert er een Vôés?”, een groep die er al bij is vanaf het eerste jaar van Opwijk carnaval (1999).

De Opwijkse carnavalsstoet trekt dit jaar voor de 24ste keer door de straten van Opwijk en dit op zondag 24 maart 2024. (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk