Diefstal met geweld en poging tot afpersing in Opwijk

In de nacht van zaterdag 9 september op zondag 10 september was een 22-jarige man op weg naar huis met de fiets wanneer hij ter hoogte van de Asbeekweg werd tegengehouden door vier personen. Deze stelden zich zodanig op dat het de man niet meer verder kon. De verdachten begonnen op zijn fiets te trappen en eisten zijn geld en andere persoonlijke bezittingen.

Het slachtoffer was in paniek en zag geen andere uitweg dan een slag uit te delen om zich te kunnen bevrijden. Op dat ogenblik passeerde er een auto, waarna de vier verdachten de vlucht namen. Het slachtoffer was danig onder de indruk van de feiten, maar kon aan een voorbijganger toch melden dat vier jongeren aan de haal waren gegaan met enkele van zijn persoonlijke bezittingen.

De politie werd verwittigd. Toen de agenten van de politiezone AMOW aankwamen in de Asbeekweg, zagen ze een viertal stappen, dat voldeed aan de beschrijving van het slachtoffer.

De verdachten (14 jaar, 17 jaar en twee 18-jarigen) sloegen meteen op de vlucht. Bij controle verklaarden zij initieel dat er niets was gebeurd. Nadien deelde één van de verdachten mee dat er ruzie was ontstaan en dat in het tumult de gsm en portefeuille van het slachtoffer waren gevallen. Na het relaas van het slachtoffer werden drie van de vier verdachten van hun vrijheid beroofd. Zij bleken ook gekend te staan voor andere feiten.

De politie vond de portefeuille en de gsm terug en bezorgde alles terug aan het slachtoffer. De twee minderjarige verdachten zijn ter beschikking gesteld van de jeugdrechter en de meerderjarige verdachte is ter beschikking gesteld van de onderzoeksrechter. (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk