Vlaamse Vrouwen Opwijk-Mazenzele stoppen en delen uit

Vlaamse Vrouwen Opwijk-Mazenzele werd opgericht in september 2011 als afdeling van het Forum van Vlaamse Vrouwen (FVV) Nationaal en nu is de stekker eruit gehaald. De doelstelling van Vlaamse Vrouwen Nationaal was een ontmoetingsplaats te creëren waar iedereen die zich vrouw en Vlaams voelt welkom is.

“Leeftijd, afkomst, huidskleur, religie, seksuele geaardheid speelt geen rol. Het FVV-aanbod is toegankelijk voor iedereen. Het forum koestert onze taal en tradities, de basis van onze identiteit en welvaart en engageert zich om, in een globaliserende wereld, de Nederlandse taal en Vlaamse eigenheid te beschermen,” aldus Lutgart Verhaevert, namens de vereniging.

“In 2016, na 40 jaar, stopte Vlaamse Vrouwen Nationaal met haar werking. Wij hebben lokaal nog een aantal jaren verder gewerkt zonder hun ondersteuning, wat niet gemakkelijk was. Dan kwam er ook nog corona bovenop, waardoor onze werking lam gelegd werd. Daarna was de schwung er uit. Daarom hebben we beslist om te stoppen met de werking van Vlaamse vrouwen Opwijk-Mazenzele. Het geld dat nog op de rekening staat, schenken wij aan drie goede doelen.

De drie verenigingen die een cheque mogen ontvangen zijn Dyadis, De wereld van Indra en de lesgevers Nederlands aan anderstaligen in Opwijk.

Dyadis leidt assistentiehonden op, die ze gratis schenkt aan mensen met een ziekte of een handicap. De wereld van Indra is een kleinschalige en lokale VZW die goed werk levert met en voor kwetsbare kinderen en jongeren. De lesgevers Nederlands aan anderstaligen in Opwijk hebben veelal nood aan didactisch materiaal dat niet beschikbaar is. Daarom deze schenking voor aankoop didactisch materiaal voor de vrijwillige lesgevers via het Sociaal Huis Opwijk zodat ze hun werk nog beter kunnen uitvoeren. Voor die drie organisaties waren respectievelijk aanwezig, Jan Heremans, Floris Van den Broeck en Ria Van Mol,” besluit Lutgart Verhaevert voor FVV Opwijk Mazenzele. (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk