Mobiel Energiehuis komt naar Opwijk

Vanaf 2023 kan je in Opwijk opnieuw gratis terecht in het Mobiel Energiehuis (zie foto). In dit mobiel loket beantwoordt de energiedeskundige van 3Wplus alle vragen over energie besparen, isoleren, zonnepanelen, warmtepompen, premies, leningen, energiecontracten … Een afspraak maken hoeft niet. Het is ook mogelijk om een warmtefoto van het dak te consulteren. Op deze foto zien Opwijkenaren meteen hoeveel warmte via het dak van hun woning verloren gaat.

Het Mobiel Energiehuis staat van maandag 1 tot en met vrijdag 12 mei 2023 opgesteld aan de parking van Hof ten Hemelrijk in de Kloosterstraat.

Men kan er terecht op:

• dinsdagavond van 17 tot 20.30 uur

• woensdagnamiddag van 12 tot 15.30 uur

• vrijdagvoormiddag van 10 tot 13.30 uur

“Geen nood als binnenspringen in het Mobiel Energiehuis niet lukt. Men kan immers specifieke vragen het hele jaar door stellen aan de energiedeskundige, “ aldus schepen van Leefmilieu Johan Deleu. “Zijn er concrete plannen voor energierenovaties? Of wil men graag weten hoe een woning energiezuiniger kan worden gemaakt? Dan kan je bij de energiedeskundige terecht voor een energieaudit en renovatiebegeleiding. De bezoeker krijgt daarbij hulp bij het zoeken naar aannemers, het aanvragen en vergelijken van offertes, het aanvragen van premies … De kostprijs hiervoor bedraagt 50 euro.

Naast het Mobiel Energiehuis is het ook mogelijk om tijdens de bovenvermelde openingsuren gratis groenadvies (ontharden, aanleg groendak, aanleg geveltuintjes …) te vragen bij de adviseur van 3Wplus.”

Algemene vragen of vragen over premies en leningen kan men altijd stellen via de chatbox van Energiehuis 3Wplus en het woonloket van de gemeente. Voor het aanvragen voor een energieaudit kunnen inwoners mailen naar benoveren@3wplus.be. (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk