Bij wandeling met hond, zeker poepzakjes niet vergeten!

Het is geen aprilgrap, maar het is voortaan verplicht voor wandelaars met een hond om een hondenpoepzakje bij te hebben! Het politiereglement werd aangepast en in het woongebied waar honden aan de leiband moeten, zijn de begeleiders vanaf heden verplicht steeds in het bezit te zijn van een afvalzakje om de uitwerpselen van de hond op te ruimen.

Dat zal gecontroleerd worden door de politie, gemeenschapswachten en OVAM-handhavers. Wie zich niet houdt aan deze maatregel, riskeert een boete.

Het is zo dat bij het wandelen met de hond verplicht is om hondenpoep onmiddellijk op te ruimen. Op het openbaar domein (op straat, in parken, in bossen, in natuurgebied …) moet de hond altijd aan de leiband worden gehouden. Hondenpoep in een zakje neem je ofwel mee naar huis om het in de restafvalzak (geen GFT) te deponeren, of drop het in de dichtstbijzijnde hondenpoepbuis of straatvuilnisbak. Het zakje met hondenpoep zomaar achterlaten op de straat of in de natuur wordt aanzien als sluikstorting van afval. (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk