Herziening meerjarenplanning 2020-2025

Ook voor de gemeente zijn het moeilijke tijden, de lonen, prijstoenames van projecten en energieprijzen swingen de pan uit, en daarom werd het meerjarenplan 2020-2025 aangepast.

Burgemeester Inez De Coninck (N-VA): “Wij voorzien twee miljoen euro extra maar er komt geen belastingverhoging. Er zijn evenmin bijkomende leningen en we doen al twee jaar aan schuldafbouw. De financiële toestand van de gemeente is gezond en we hebben nog een marge van 804 000 euro.

Bovendien houden we de voorziene investeringen aan. Investeringsprojecten zijn wel aangepast aan de realiteit qua timing. Het budget voor trage wegen gaat omhoog, net als dat voor Singel, bestrijkingswerken en de bouw van de loods. De rioleringswerken in de Kalkestraat, Groenstraat en Koruit zijn voorzien. De aankoop van een woning voor de ontsluiting van de site Vanbreuze is geschrapt.” (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk