Geen Dodentocht door Opwijk

Er is al wat inkt over gevloeid en tal van meningen over geventileerd betreffende de te verwachten hitte en de gevolgen daarvan voor de Dodentocht van vrijdag. Voor de een is de inkorting van de afstand een wijze daad, voor een andere is het heiligschennis. Door de afstand tot 65 km te beperken heeft dat ook gevolgen voor het parcours.

De controleposten in Londerzeel, Steenhuffel, Opwijk, Buggenhout, Puurs en Oppuurs vallen weg.

Wat Opwijk, en meer bepaald de controle in de sporthal op Heiveld betreft, klinkt het bij de organisatoren als volgt: “We hadden nu tot onze grote vreugde een nieuwe vaste stek voor de grote post halfweg gevonden in Opwijk, waarvoor onze eeuwige dank. Maar het heeft niet mogen zijn. Hopelijk en denkelijk zijn we de volgende jaren nog steeds zo van harte welkom.

Sommige reacties van wandelaars over het ingekorte parcours zijn heel negatief, maar dat zie je regelmatig op (vooral) sociale media. Maar anderzijds krijgen we ook bemoedigende mails binnen van mensen die het best begrijpen en ons nog meer steunen dan vroeger. Dat zijn de echte Dodentochters!” (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk