WZC De Oase vierde 102-jarige Maria Wauwereyns

Op woensdag 16 februari 2022 werd er alweer gefeest in het woonzorgcentrum “De Oase” van welzijnsvereniging OPcura te Opwijk. De eeuwelingen lopen mekaar daar ondertussen voor de voeten – volgende maand zullen ze met vijf zijn – en nu  was de beurt aan de 102-jarige Maria Wauwereyns om in de bloemetjes gezet te worden.

Een ganse dag werd er gefeest. Het begon met een feestelijk ontbijt voor alle medebewoners op de afdeling Konkelzicht. Ook op de middag ging het feest door en genoot Maria tesamen met haar vijf kinderen van het middagmaal. Daarna mocht honderdjarige-plus-twee  met de kinderen de huifkar in voor een toertje in Opwijk. Taart en koffie maakten de dag vervolgens compleet. Via de heer Peter Beerens, voorzitter van welzijnsvereniging OPcura, werd haar een attentie vanwege het gemeentebestuur overhandigd. Maria mocht ook een boeket bloemen ontvangen van het Belgisch koningspaar.

De 102-jarige bewoner is afkomstig uit ’t Eeksken te Opwijk, waar zij samen met haar drie zussen opgroeide. Toen ze wat ouder werd, begon Maria te werken in de Manta te Opwijk. Haar man Albert Vranken leerde zij kennen toen ze samen te voet naar de fabriek gingen. Zij huwden op 10 januari 1948 en woonden met hun gezin in de Sint-Paulusbaan te Opwijk. Na al deze jaren is haar familie uitgebreid met vele klein- en achterkleinkinderen.

Sinds 26 oktober 2012 verblijft Maria in het woonzorgcentrum “De Oase” waar zij nog steeds kan genieten van een wandeling met één van de kinderen of van de vele bezoekers die langs komen. (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk