UPDATE 19.30 uur: Nieuwe corona uitbraak in Opwijk

Coronafacts.be, de corona gegevensbank van de VUB, meldt dat er in Opwijk gisteren 26 nieuwe besmettingen werden vastgesteld. Na contact met het gemeentebestuur bleek dat de nieuwe besmettingen vooral in WZC Heydeveld werden vastgesteld. Op drie dagen tijd kwamen er in Opwijk 33 vastgestelde besmettingen bij. Dat is een stijging van 5%.

De directie van WZC Heydeveld bevestigde dat er een algemene testing is geweest waarbij 39 bewoners en 16 personeelsleden positief hebben getest. Directeur Roel Robberechts: “We zijn tot nu toe grotendeels gespaard gebleven. De laatste twee dagen zijn er geen nieuw besmettingen en volgende maandag komt er een nieuwe screening”.

In de voorbije weken werd ook WZC De Oase van Welzijnsvereniging OPcura het slachtoffer van een corona uitbraak. Veertien bewoners van het WZC en één bewoner van de serviceflats werden slachtoffer van de covid 19 infectie. Momenteel zijn het WZC en de bewoners van de serviceflats vrij van corona.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk