Coronabesmetting in De Lettertuin

In de vrije basisschool De Lettertuin in Droeshout is een leerling besmet geraakt met de Britse variant van het coronavirus. Het gaat om een leerling uit het 5de leerjaar. De leerling was sinds dinsdag 26 januari 2021 thuis gebleven van school omwille van lichte symptomen.

Alle betrokkenen hebben onmiddellijk overlegd: school De Lettertuin, Centrum voor Leerlingenbegeleiding (CLB), Eerstelijnszone AMALO, gemeentebestuur en Agentschap Zorg en Gezondheid.

De betrokken klas en alle leerkrachten die in contact zijn geweest met de leerling worden in quarantaine gezet tot en met zondag 7 februari 2021. Hetzelfde geldt voor de gezinsleden van de betrokken leerlingen en leerkrachten.

Alle betrokkenen worden maandag getest. Wie een negatieve test heeft, mag uit quarantaine.

Aangezien de besmette leerling al sinds dinsdag in quarantaine is, is een uitgebreide testing niet nodig.

Het Centrum voor Leerlingenbegeleiding (CLB) heeft alle betrokken ouders op de hoogte gebracht.

De situatie wordt op de voet gevolgd door het gemeentebestuur, school De Lettertuin, CLB, AMALO en Agentschap Zorg en Gezondheid. Ook de Opwijkse huisartsen zijn op de hoogte, zodat zij waakzaam kunnen zijn de komende dagen.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk