Opwijk werkt samen met Ark van Pollare

Opwijk gaat samenwerken met dierenasiel Ark van Pollare in Lennik. De Ark zal dieren opvangen die gevonden zijn of verloren gelopen op het openbaar domein en waarvan de baasjes niet kunnen gevonden worden.

De overeenkomst gaat in op 1 januari 2021. Tot dan werkt de gemeente samen met vzw ‘SAVU’ uit Brussel zowel voor ophalen van dode dieren als ophalen van verloren gelopen dieren waarvan eigenaar onbekend is.

Vanaf 1 januari zullen dode dieren opgehaald worden door de werklieden van de gemeente en overgemaakt worden aan Rendac. De opvang van verloren gelopen of gevonden dieren wordt toevertrouwd aan De Ark van Pollare.

“Met deze samenwerking met een erkend asiel staan we weer een stapje verder als diervriendelijke gemeente”, aldus schepen en toekomstig burgemeester De Coninck (N-VA)

De samenwerking met Ark van Pollare gaat uit van een maximum kost van 242€/ dier dat moet opgevangen worden. Hierin is opvang en transport inbegrepen. Indien de eigenaar van het dier alsnog gekend is worden de kosten verhaald op de eigenaar.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk