De Oase keert terug naar normaal

Bij een nieuwe testronde op dinsdag 24 november van bewoners en personeel werd slechts¬† √©√©n besmet personeelslid, dat bovendien niet rechtstreeks ¬†in contact komt met de bewoners, waargenomen. De cohort afdeling, waar pati√ęnten met covid 19 werden verzorgd, wordt dan ook afgebouwd. De bewoners kunnen dan ook naar hun eigen kamer terugkeren. Van de 21 bewoners op de cohortafdeling moeten er nog 6 hun quarantaine op hun eigen kamer uitzitten.

Eens de afdeling is ontsmet kan de normale werking in wzc De Oase opnieuw opstarten. Op dinsdag 1 december is een nieuw bezoekmoment gepland voor alle bewoners. Een aangepaste bezoekregeling wordt uitgewerkt voor de komende weken. Ook van het heropstarten van dagverzorgingscentrum ’t Zonnedal wordt werk gemaakt.

Aan de andere zijde van de medaille werd bij 7 bewoners van serviceflats De Vlindertuin een besmetting met covid 19 vastgesteld. Uit noodzaak moeten alle bewoners van De Vlindertuin op hun flat in quarantaine blijven tot en met vrijdag 4 december. De bewoners van De Vlindertuin worden op maandag 30 november2020 een tweede keer collectief getest. In serviceflats Den Eikendreef zijn er geen bewoners besmet met het coronavirus.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk