Kermis Mazenzele gaat niet door, mondmaskers op vrijdagse markt

Het schepencollege heeft in een buitengewone vergadering extra maatregelen genomen om de verspreiding van het covid-19 virus (corona) tegen te gaan. Iedereen zal op de vrijdagse markt (en alle andere markten, ook rommelmarkten) altijd een mondmasker moeten dragen.

Ook tijdens een bezoek aan café of hercazaak is het verplicht een mondmasker te dragen. Die verplichting geldt voor het binnenkomen, het buitengaan en bij toiletbezoek. Wie aan een tafeltje zit mag zijn mondmasker afnemen. Die verplichting geldt ook voor bezoekers van een zomerbar. De politie van AMOW zal de horecazaken betreden en actief de naleving van de coronamaatregelen actief controleren.

Tenslotte besliste het schepencollege dat de kermis in Mazenzele niet zal plaatsvinden. Ook alle andere activiteiten (o.m. een wielerwedstrijd) verbonden aan de kermis worden opgeschort. Volgende week maandag, 27 juli, komt het schepencollege opnieuw bij mekaar om te kijken of er extra maatregelen nodig zijn.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk