Fietsen of wandelen langs Opwijkse kunst

Door de coronacrisis kunnen events momenteel niet plaatsvinden. Ook de jaarlijkse expo van Kunst In Lege Huizen en Toer&Taxus, waarbij opnieuw meer dan 20 Opwijkse kunstenaars tentoon zouden stellen, moest worden geannuleerd en werd geschoven naar april 2021.

Maar de organisatoren bedachten een alternatief. “De coronamaatregelen beperken het sociale leven tot een wandeling of korte fietstocht in de buurt. Om met het mooie weer wat variatie te brengen in de routes en om ook dit jaar Opwijkse kunstenaars toch een podium te geven, hebben we alle Opwijkse kunstenaars opgeroepen om een van hun werken tentoon te stellen ‘aan hun eigen kot’,” zegt organisator Tom Bosman van Kunst In Lege Huizen.

Op hun website verzamelen de organisatoren alle locaties. “Zo kunnen Opwijkenaren zelf hun wandeling of fietstochtje in hun buurt uitstippelen langs de kunstwerken van hun keuze en zo de kunstenaar plezieren met een bezoekje langs hun werk.”

Elke dag een kunstwerk

Zoals ook de gewone expo’s van Kunst In Lege Huizen en Toer&Taxus, komen ook nu verschillende kunstvormen aan bod: beelden, schilderijen, foto’s, … “We kregen meteen medewerking van een aantal kunstenaars die vroeger al deelnamen aan onze tentoonstellingen, maar ook een aantal nieuwe talenten sprongen op de kar,” aldus mede-organisatoren Kris De Plecker en Florent Verberckmoes van Toer&Taxus.

“Sommige kunstenaars engageren zich om op regelmatige basis een nieuw werk voor hun raam te plaatsen,” weet Kris De Plecker uit de Nanovestraat, die zelf elke dag een nieuwe tekening maakt en er ook elke dag één gratis weggeeft. 

Op dit moment hebben al meer dan 20 kunstenaars zich geëngageerd om mee te doen. De expo loopt nog zeker de hele maand april. Alle locaties op www.kunstinlegehuizen.wordpress.com. De website wordt dagelijks aangevuld met nieuwe werken. Kunstenaars die ook tentoon willen stellen aan hun kot kunnen nog steeds contact opnemen.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk