Expresswagon neemt afscheid zonder afscheid

Broodjeszaak Expresswagon aan het station sluit definitief de deuren. Zaakvoerster Ingrid Verdoodt was dat al een tijdje van plan maar de coronacrisis zorgt ervoor dat ze nu vroeger afscheid neemt.

Zolang ze geen overnemer had gevonden wilde Ingrid haar zaak nog een tijdje voort zetten maar de coronacrisis gooide roet in het eten. Ingrid had de tafeltjes en stoelen al verwijderd uit haar zaak omdat de maatregelen om het coronavirus een halt toe te roepen, dat verlangde.

Maar de omzet kelderde helemaal. Ingrid neemt dus noodgedwongen afscheid, zonder afscheid te kunnen nemen van haar klanten. Dat steekt. Jaren verzorgde Ingrid haar vaste en occasionele klanten (vooral treinreizigers) met ontbijt, broodjes, salades, snacks en snoep.

Ingrids belangrijkste troef was de kwaliteit van haar producten. “We sluiten zeker niet om financiële redenen want de omzet bleef nog stijgen. Maar de coronacrisis heeft ons ingehaald. Daar bovenop kwam het feit dat het fysiek elk jaar zwaarder werd. Ik kon niet oneindig blijven doorgaan en heb de knoop nu dus doorgehakt”.

Er is ondertussen een overnemer gevonden en Ingrid gaat op zoek naar een job in de horeca sector. Zij zou graag als kok aan de slag gaan in een groot bedrijfsrestaurant.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk