Weer bingo voor Affligem bieren

Affligem Blond en Affligem Tripel van de gelijknamige brouwerij in Opwijk-centrum kregen een gouden medaille van de European Beer Stars. Ook de ‘krachtige blonde’ Hapkin viel in de prijzen en kreeg zilver. De European Beer Star competitie vindt plaats in het Duitse NĂŒrnberg en bekroont de beste Europese bieren.

Het was zeker niet de eerste keer dat de Affligem brouwers hun werk bekroond zagen. Vorig jaar nog won de Affligem Dubbel een bronzen medaille. Maar deze keer was het top: tweemaal goud voor de broertjes Blond en Tripel, in de categorieën Belgian Style Blond Ale en Belgian Style Tripel.

In de categorie Belgian Style Strong Blond Ale won een zilveren medaille. Hapkin behaalde eerder dit jaar al twee keer brons op de International Brewing Awards en de World Beer Awards. Als dat geen rondje waard is, weten wij het niet meer.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk