Opwijkenaren solidair met getroffen bedrijven

De brand die schrijnwerkerij Van Rossem en verhuurbedrijf Lemon  (Double MP) in de as legde, blijft nazinderen in Opwijk. Vanuit verschillende hoeken worden solidariteitsacties opgestart om de getroffenen te ondersteunen. Voor Lemon, een verhuurbedrijf van licht- en geluidsinstallaties en decoratiemateriaal, werd een crowdfunding opgestart en ook voor schrijnwerkerij Van Rossem wordt een actie voorbereid.

Op zaterdagavond 21 september werd niet alleen de schrijnwerkerij Van Rossem in de as gelegd maar ook het verhuurbedrijf Lemon, het levenswerk van Tom en Marijke Costers, met de grond gelijk gemaakt. Vrienden startte inmiddels een crowd funding om opnieuw een (klein) startkapitaal bij mekaar te brengen. Wie dat wil kan een bedrag storten via https://www.okpal.com/levenswerk-opgebrand/#/

Anderzijds wordt op facebook ook opgeroepen om een solidariteitsactie te starten met de getroffen bedrijven, hun zaakvoerders en werknemers. Inge De Nil (van CafĂ© Thursdays) deed een omroep om ‘iets’ te organiseren voor alle slachtoffers. Meer dan 30 Opwijkenaren toonden zich reeds bereid om mee te werken. Meer info: https://www.facebook.com/groups/1403073513279099/

Ondertussen zijn de werknemers van Schrijnwerkerij Van Rossem op diverse werven weer aan de slag.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk