Vier sportievelingen in 100km-run-KOTK

Zondag 24 maart loopt een viertal uit Opwijk mee in de tweede editie van de “100km-run van Komop-tegen-Kanker”, dat is een loopevenement ten voordele van kankeronderzoek. Het parcours loopt in en rond het provinciaal domein De Schorre in Boom.

Kinesist Pieter Van Roy, de strafste loper van het kwartet, loopt solo 40km. Hij pikt na tien kilometer zijn eerste ploegmaat Ignace Heyvaert op die 30km zal moeten afleggen. Nog eens tien kilometer verder voegt Marleen Herremans zich bij het duo en de laatste tien kilometer vervolledigt Veerle Verhaegen het team.

Veerle is samen met Eliane Laurent al vele jaren een boegbeeld van de Kom Opwijk tegen Kanker-acties. “De 100km-run is dus geen aflossings- of snelheidswedstrijd”, benadrukt Ignace Heyvaert. “Elk team krijgt een tracking mee. Het is de bedoeling dat je als team samen over de eindstreep komt.”

De deelnemers en supporters worden er opgewacht door Saartje Vandendriessche en Frank Deboosere. Dj Dimitri Wouters en Stijn Vlaeminck van Studio Brussel zorgen voor een bruisende sfeer. Meter en peter van dit evenement zijn actrice Tine Embrechts en nieuwslezer op Eén Wim De Vilder, die beiden ook lopen met een team.

Elke ploeg heeft vooraf 2.500 euro “startgeld” ingezameld. Dit jaar zullen meer dan 500 viertallen aan de start komen. “Komop tegen Kanker” is zo al verzekerd van een opbrengst van minstens 1.250.000 euro.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk