De Schatkist op talentenstage bij Albert Hein

De klanten van Albert Heijn in winkelcentrum The Leaf in Ternat keken aangenaam verrast op bij het zien van schoolkinderen in hun geliefde supermarkt. Als bekroning van een heel schooljaar werken rond ‘talenten’ mochten 18 leerlingen van het zesde leerjaar van de gemeentelijke basisschool De Schatkist op Vlajo-talentenstage in de supermarkt van Albert Heijn in Ternat.

Vlajo wil de ondernemingszin van jongeren stimuleren o.m. door het organiseren van mini-ondernemingen en talentenstages. Bij die laatste gaan leerlingen een halve dag aan de slag in een onderneming. In dit geval was dat dus Albert Heijn. Supermarkt manager Hans Vandriessche en zijn assistent Nicolas Op de Beeck hadden het hele AH warm gekregen voor het begeleiden van de stagiairs.

Elke jongere ging op twee verschillende plaatsen in het bedrijf. Chloe bijvoorbeeld schoof door van cassière naar assistent-manager. Op die manier leerden de jonge gasten verschillende talenten aan te boren op verschillende werkplekken. Juletta en Wout deelden zelfs het bureau met Hans Vandriessche. Maar ook het aanvullen van rekken met vers fruit of vers gebakken brood was best leuk. Leuker dan op de schoolbanken zitten? “Echt wel,” vond Chloe.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk