Zaterdag Brussel-Opwijk voor wielertoeristen

De tiende editie van “Brussel-Opwijk”, de semiklassieker voor wielertoeristen van de Vlaamse Wielerbond, vindt een week eerder plaats dan de grote koers voor beloften en elite zonder contract, namelijk op zaterdag 23 februari.

“Dat komt omdat we al elk jaar de openingswedstrijd zijn geweest van de tochten onder het label “Heroika Classics”, zegt medeorganisator Jean Keppens. “Een week later zouden we samengevallen zijn met de collega’s van Niel, waardoor we dat predicaat kwijt waren en we met zekerheid een groot aantal deelnemers aan hen zouden verloren hebben.”

Brussel-Opwijk voor wielertoeristen gaat naar keuze over 70 en 90km. De inschrijvingen van 8 tot 11 uur gebeuren niet langer in de Sint-Pauluszaal, maar wel in het aanpalende MAI, een middelbare school voor bijzonder onderwijs. “Elke deelnemer ontvangt een geschenkje ter waarde van 10 euro. De vrouwen gaan met een bijzondere attentie naar huis.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk