Groen met nieuwe voorzitter en alternatieve NY-receptie

Bert De Wel (50) is het eerste gemeenteraadslid voor Groen in Opwijk. Als afdelingsvoorzitter laat hij zich vervangen door Kim Janssens, die de enige vrouwelijke partijvoorzitter wordt in de gemeente.

Janssens woont al tien jaar in Opwijk met haar gezin met twee jonge kinderen. Ze woont graag in Opwijk, maar vindt dat het plaatselijk leven nog beter kan. Participatie en inspraak zijn belangrijk voor haar. “Alle burgers moeten actief mee kunnen nadenken over het beleid in de gemeente.”

Bert De Wel is blij als eerste groene gemeenteraadslid. “Het was hoog tijd dat de ecologisten een zitje kregen in de gemeenteraad”, vertelt hij. Groen viert Nieuwjaar op een alternatieve wijze, namelijk met een Trage (Wegen)Winterwandeling op zaterdag 19 januari. “De wandeling is ongeveer twee kilometer lang. Een hapje onderweg en een glaasje achteraf. Lampionnen zorgen voor extra sfeer.”

Start om 17 uur in de Processiestraat 23.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk