Buschauffeur werk-onbekwaam geslagen

Een buschauffeur uit Opwijk werd het slachtoffer van verkeersagressie aan de Don Boscoschool in Halle. Een heetgebakerde voetganger kreeg het met de man aan de stok, drong de bus binnen en sleurde het slachtoffer naar buiten.

Het feit gebeurde woensdagmiddag bij het einde van de lessen. De chauffeur had het schooldomein verlaten en stond stil op het voetpad omdat hij niet meteen aan het verkeer kon deelnemen. De voetganger met vrouw en hond ergerde zich aan de stilstaande bus.

Hij vroeg de chauffeur twee meter achteruit te rijden om hen doorgang te verlenen, maar dat kon niet, omdat er al een andere bus pal achter hem stond. De agressieve man sloeg een raam in en sleurde hem naar buiten, waarbij de chauffeur lichtgewond geraakte. Enkele leerkrachten en een collega-buschauffeur schoten het slachtoffer te hulp. De politie haalde beide partijen uit elkaar. Ze werden verhoord. De buschauffeur is tot zondag werk-onbekwaam.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk
Activiteiten van uw vereniging gratis in onze agenda? Klik hier!