Willy Segers is vierde grootmeester

In het cultureel centrum Het Bolwerk in Vilvoorde is Opwijkenaar Willy Segers (66) tot Grootmeester van de Orde van het Gulden Masker aangesteld. Dat gebeurde tijdens het zogeheten Algemeen Kapittel.

Willy Segers, die voorzitter is van de Koninklijke Toneelvereniging “Sterrenregen” in Droeshout, volgt in die functie Julien De Doncker op, die erevoorzitter is van toneelkring “De Vliegende Ster” uit Humbeek. Julien De Doncker is negen jaar Grootmeester geweest. Hij zag zijn mandaat twee keer met een jaar verlengd, hoewel hij de leeftijdsgrens van 75 jaar had bereikt. Julien De Doncker volgde in 2009 Jef Mennekens op, die op zijn beurt door Jules Poff√© werd voorafgegaan.

Willy Segers werd unaniem door de Hoge Raad (lees de raad van bestuur) als grootmeester voorgedragen.

De orde van de Gulden Masker is een Nederlandstalige vereniging waarin verdienstelijk leden uit het Vlaams-Brabantse en Brusselse amateurtheater opgenomen worden. Doel van de vereniging die in 1963 werd opgericht, is de ondersteuning van het liefhebberstheater, de erkenning en de beleving. Er kunnen hoogstens 63 ridders worden opgenomen. De vertegenwoordigers zijn afkomstig uit Vlaams-Brabant en Brussel. Tijdens voornoemde zitting werd Marleen De Meersman, duivel doet al in het Mazels Toneel en de Bloeiende WIjngaard in Nijverseel als toekomstige ridder aangenomen. Haar plechtige ‘intronisatie’ zal in de herfst plaatsvinden.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk