Nieuw skatepark op Borght-site

“Er komt een nieuw, modern skatepark op de Borghtsite”, zegt schepen van jeugd Joske Vermeir (Open VLD). “We komen hiermee tegemoet aan de plaatselijke skaters, die we voor een groot stuk semi-professionelen kunnen noemen, aangezien ze in competitie uitkomen. Het skaterspubliek bestaat niet alleen uit jeugd: er zijn ook dertigers die skaten.”

“Een goed skatepark vereist een goede ondergrond, niet op klinkers zoals nu in het park van het Hof ten Hemelrijk. Het nieuwe skatepark, dat in een gedeelte voor nieuwelingen en een gedeelte voor volwassen wordt opgesplitst, komt naast de geplande parking. Om alles vlugger te kunnen realiseren haalden we het skatepark uit het bestek van de parking om het zo apart te kunnen behandelen. Ten behoeve van de parking moet er nog een archeologisch onderzoek gedaan worden van de toegangsweg tot de Borcht-site (het perceeltje dat nu als tijdelijke parking gebruikt wordt). We zorgen voor een geluidsarme constructie om de overlast voor omwonenden zo beperkt mogelijk te houden.”

De ramp bereikt een hoogte van 2,5m. De kosten worden op 100.000 euro geraamd. Het bestuur hoopt de realisatie voor de gemeenteraadsverkiezingen rond te krijgen.

Het huidige skatepark stond origineel op het speelplein aan het Konkelgoed. Daar moest het weg onder druk van de omwonenden, die over overlast klaagden. Men vond een nieuwe locatie in het park van het Hof ten Hemelrijk.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk