KVG schenkt rolstoelfiets aan Oase

De Katholieke Vereniging Gehandicapten (KVG) uit Opwijk stopt ermee na zestig jaar werking. “Andersvaliden uit Opwijk kunnen zich aansluiten bij een van de naburige afdelingen of ze kunnen provinciaal lid worden”, klinkt het. Met de spaarpot (zo’n 6.500 euro) die de afdeling opgebouwd had, kocht KVG-Opwijk voor 6.360 euro een rolstoelfiets aan bij een firma in Heverlee, die ze aan het aan de zorgcampus van het OCMW heeft geschonken.

Het is een elektrische fiets die door een valide persoon bestuurd wordt met een plateau vooraan waarop de rolstoelgebruiker kan vastgeklikt worden. De rolstoelfiets zal voor het grondgebied van Opwijk, niet alleen door bewoners kunnen gebruikt worden, maar ook, op verzoek, door andersvalide mensen uit Opwijk. Ze wordt het hele jaar door kosteloos uitgeleend. De rolstoelfiets krijgt een veilige standplaats in een tuinberging aan de carport.

Het bestuur van KVG bestond uit oud-directeur van het rustoord Lieve De Boeck, Maria Van den Broeck, Els De Vis en Jacqueline Van Linthout.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk