Vier- en vijfjarigen hebben hun boom

Heel wat gezinnen waren aanwezig in het Geboortebos in Nijverseel voor de boomplantdag. Het was ook al een poos geleden dat er nog eentje georganiseerd werd.

 

Schepen Inez De Coninck legt uit waarom. ‚ÄúHet gemeentebestuur plantte zeven jaar geleden dit perceel aan met jonge bosplanten. Helaas heeft de ‚Äúessenziekte‚ÄĚ toegeslagen, waardoor alle jonge essenbomen afstierven.

 

Ze worden vervangen door 250 stuks esdoorn en 150 zwarte els. We maken daarbovenop een gemengde bosrand van meidoorn, sleedoorn, Gelderse roos en rode kornoelje.

 

Hiermee hebben 353 kinderen die geboren werden in 2012 en 2013 hun boom in het Geboortebos. Met hulp van pa en ma en een deskundige mochten ze hun boompje aanplanten en er een naamkaartje aan bevestigen. De kinderen geboren in 2014 krijgen later een plaats in de Broevink die door de gemeente werd aangekocht.

 

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk