Kerkplein Droeshout wordt verkeersveiliger

 Op vraag van de vrije basisschool De Lettertuin aan de Sint-Jozefskerk in Droeshout neemt het gemeentebestuur enkele maatregelen om de verkeersonveilige situatie op het kerkplein aan de school te verbeteren.

 

Zo wordt de rijrichting op de parking omgedraaid. Inrijden van de parking moet binnenkort langs de ingang van de parochiezaal om te vermijden dat de Vilvoordsesteenweg (de gewestweg N211) geblokkeerd geraakt. Ouders die hun kinderen komen afzetten op de parking rijden door tot aan de ingang van de school.

 

Om te voorkomen dat ze doorrijden tot aan de schoolpoort en zo ouders en kinderen hinderen, zullen er enkele paaltjes met ketting geplaatst worden voor het pleintje tussen parking en school. Als de school (feest) of de kerk (begrafenis) bereikbaar moet zijn, kan de ketting verwijderd worden.

 

Ter beveiliging van de rij Octopus-beugels tussen fietspad en rijweg zal een PVC-kegel voor de rij beugels geplaatst worden. Het gemeentebestuur hoopt de werken klaar te hebben tegen de hervatting van de lessen op 8 januari.

 

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk