"Verder" van start voor wie geconfronteerd werd met zelfdoding

Gisteren is de werkgroep ‘Verder’ gestart voor iedereen die in de vier gemeenten van de politiezone AMOW geconfronteerd werd met de zelfdoding van een geliefde, een partner, een familielid of een vriend(in). De werkgroep wil maandelijkse bijeenkomsten organiseren waarbij lotgenoten ervaringen kunnen delen om dit drama een plaats te geven.

 

In Vlaanderen zijn er jaarlijks duizend mensen die het niet meer zien zitten en voor zelfdoding kiezen. “Bij elke zelfdoding zijn gemiddeld 25 personen emotioneel betrokken. Jaarlijks zijn mensen op zoek naar antwoorden die er soms niet zijn. Jaarlijks zoeken mensen naar signalen of aanduidingen die ze zouden gemist hebben of niet gezien hebben”, zeggen initiatiefnemers Vincent De Pauw en Wouter De Koster.

Vincent verloor drie jaar geleden zijn echtgenote door zelfdoding. Wouter is gedurende 25 jaar verbonden geweest aan het zelfmoordpreventiecentrum als luisterend oor en als beheerder.

Als nabestaande voelt Vincent zeer goed aan hoe moeizaam en moeilijk dit hele proces verloopt. Als ervaringsdeskundige kan hij steun en hulp aanreiken in dit turbulente proces. Wouter is op beroepsvlak al 30 jaar actief als begeleider en coach op verschillende domeinen. De werkgroep komt elke eerste maandag van de maand van 19.30 uur tot 21.30 uur samen in zaal ’t Koolwitje van het Woonzorgcentrum Oase in de Kloosterstraat in Opwijk. De toegang is vrij.

INFO

Contact via nazelfdoding.opwijk@werkgroepverder.be of via 0476-56.69.15 (De Pauw) of 0496-25.47.46 (De Koster)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk