Loopomloop in en buiten het park

Deze week werd de loopomloop in Opwijk officieel ingelopen. Door extra verlichting en harde ondergrond kunnen recreanten er comfortabel joggen.

De nieuw omloop is al de tiende offici√ęle bewegwijzerde loopomloop in Vlaams-Brabant. In heel Vlaanderen werden inmiddels een veertigtal omlopen uitgestippeld. Hilde Robeyns, co√∂rdinator bij de promotiedienst Sport Vlaanderen en Marc Florquin, gedeputeerde voor Sport Vlaanderen, verklapten dat momenteel 40.000 mensen aangesloten zijn bij een federatie, waarvan 32.000 bij de Vlaamse Atletiekliga. Het saldo is aangesloten bij een andere sportbond. Maar er is een niet-becijferd aantal lopers en joggers die nergens aangesloten zijn.

Het uitgangspunt voor dergelijke omloop is een oplossing bieden voor de vele sportievelingen die gaan lopen op het tijdstip dat hen past, ook ’s avonds.

‚ÄúHet project dat twee jaar geleden opgestart is, past in ons beleid waarbij we het principe van bewegen en sport voor allen huldigen‚ÄĚ, zei schepen van Sport Johan Deleu (N-VA), die zelf ook zijn loopschoenen aantrok.

De recreatieve piste werd aangelegd door de dienst-infrastructuur. Sport Vlaanderen zorgde voor de startzuil en de bewegwijzeringselementen. De gemeente trok 70.000 euro uit voor de extra verlichting.

‚ÄúEr zijn een aantal armaturen bijgeplaatst. De extra verlichting zorgt niet alleen voor meer loopcomfort, maar maakt het ook een stuk veiliger voor de joggers. De vele gebruikers verhogen de sociale controle. De recreatieve loopomloop is opgedeeld in twee lussen: een lus rond het park van 1,1 kilometer en een grote lus van 4 kilometer via de Nanovestraat, Hulst, Guldenboomstraat, Diepenbroek en Konkelgoed. Om de 100 meter werd in het park een paal geheid met aanduiding van de gelopen afstand. De lus buiten het park is voorzien van afstandspalen die 500 meter van elkaar staan.‚ÄĚ

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk