Opwijks comité zet zeepkistenrace weer op de kaart

Na drie jaar onderbreking was ‘Dorekensberg’ opnieuw het decor van een zeepkistenrace die veel belangstelling kreeg.¬†Het Opwijks Zeepkistencomit√©, gevormd door Jasper Baeyens, Niels Van Weverbeg en Pieter Vermeiren (beter bekend als prins Chewie) verwelkomden 24 zeepkistwagens aan de start, dat is boven de verwachtingen.
Opvallend: er waren enkele deelnemers die van ver gekomen waren: zelfs uit Heusden-Zolder.¬†De Eglantier uit Sint-Niklaas waren aan hun twaalfde race van het seizoen toe. Fc De Kampioenen uit Erpe-Mere vonden de opdracht te licht. “In augustus namen we deel aan de Red Bull-race in Erpe-Mere met een afzink van 12%. Hier treffen we een parcours met te weinig obstakels en te vlak.¬†De weg is hier ook te breed, dus weinig uitdagend”, klonk het.
Hoe dan ook, tijdens de eerste van twee ritten deden zich de meeste ongevallen voor. Met enkele schaafwonden kwamen de (jonge) slachtoffers er van af.
“De Kempkes” reden hun tweede rit overigens daardoor in een andere samenstelling. Maar ook zij kwamen ten val. Ze kregen dan ook de prijs van ‘pechvogel van de dag’. De eerste drie plaatsen bij de volwassenen werden bezet door Opwijkse teams: RSC Agnes, Terror en Mulder en Caf√© De Plets.
Bij de jongeren pakten de ploegen van ‘t Schoolhuis de eerste twee plaatsen. Het brons ging naar het ‘VKO op wieltjes’ met de jonge Fabian. De jury zag in de brandweer (terecht) de mooiste wagen.
Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk