Raadslid De Medts wordt schoolpsychologe

Marieke De Medts neemt ontslag uit de gemeenteraad. De fractieleider van Open VLD vond de job van haar leven: ze wordt psychologe in de Moza-ik.

De Medts stapt ook uit de politieraad. Dat deelde ze zelf mee op een persconferentie.

“Marieke is officieel aangesteld als psychologe in de Moza-ik, de buitengewone lagere school. Ze had al een tijdelijke job in de Kapellerij in Buggenhout en ze stelde al geruime tijd haar kandidatuur om les te geven in De Boot. In de Moza-ik, die sinds vorig schooljaar geleid wordt door Vera Van de Velde, kwam er voor haar een betrekking vrij. Ze stelde haar kandidatuur en was de beste kandidate, mede door haar tien jaar lange ervaring als kinderpsychologe en als psychologe in een praktijk in Lebbeke, job die ze in bijberoep gaat verder zetten”, zegt schepen Vermeir.

Marieke De Medts komt per 1 september in dienst van de gemeente. Die functie is onverenigbaar met haar mandaat als gemeenteraadslid.  De Moza-ik herbergt leerlingen met autisme (type 9). In de gemeenteraad wordt De Medts vervangen door Eline Van de Voorde, die haar eerder al eens verving tijdens haar ouderschapsverlof. In de politieraad wordt De Medts vervangen door Ariane De Bondt.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk