Jubilerend Mazels Toneel wint cultuurprijs

 

Het Mazels Toneel, dat zijn zilveren jubileum vierde, kreeg de dertiende cultuurprijs uit handen van Elwyn Moerenhout, voorzitter van de cultuurraad.

Andere genomineerden waren Pascale Put, de derde dorpsdichter, die tot vorig jaar menig gedicht ten gehore bracht ter gelegenheid van een plaatselijke evenement, en kunstenaar-schilder Redolf De Wit (75) uit Nijverseel, die al gedurende decennia met hart en ziel aan de wagens in de Sint-Pauluspaardenprocessie werkt.

Een kwart eeuw geleden stichtte wijlen Erik De Vis ‘t Mazels Toneel. Het was 35 jaar geleden dat er nog toneel werd opgevoerd in Mazenzele. Er werd bescheiden gestart met twee voorstellingen.¬† “Dit¬† jaar moest er negen keer gespeeld worden om iedereen een plaatsje te bezorgen”, aldus Moerenhout.

“Onder de deskundige leiding van Marleen De Meersman bracht het gezelschap hilarische stukken voor het voetlicht.

‘t Mazels Toneel won een kunstwerk van Bernadette Vermeir, die in een dagcentrum in Merchtem als verzorgende werkt en in haar vrije tijd keramiek studeert.

De genomineerden kregen een kunstwerk van Steph Heyvaert, die al jaren creatief bezig is met grafiek en het maken van linoleumdruk.

De cultuurraad reikt de cultuurprijs jaarlijks uit rond de Vlaamse feestdag van 11 juli aan een persoon of vereniging die bijgedragen hebben tot de uitstraling van Opwijk.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk