Kunstgrasveld op Tesseskouter

De voetbal infrastructuur op de Tesseskouter in de Klaatstraat, begint stilaan vorm te krijgen. Het in gebruik nemen van een kunstgrasveld is de eerste stap in het proces om op die plek een volwaardige voetbalaccommodatie uit de grond te stampen. Het kunsgrasveld op de Tesseskouter werd in minder dan vijf maanden gerealiseerd. De gemeente beschikt op de Molenkouter (aan het hopveld) al over een kunstgrasveld dat ter beschikking staat van Eendracht Mazenzele-Opwijk en VK De Sjoeters. Ook andere ploegen kunnen van het kunstgrasveld gebruik maken.

Met het afvoeren van het project Vetweyde en het verkavelen van de voormalige terreinen van KSK Opwijk was er in Opwijk grote nood aan voetbalterreinen. Op de Tesseskouter komen in het totaal 4 voetbalvelden, een kantine, kleedkamers en douches en een parking voor een 100-tal wagens. Het complex wordt in erfpacht gegeven aan EMO en aan VK Eeksken.

Schepen van Sport Johan Deleu bracht tijdens zijn toespraak hulde aan Swat Van der Elst, “een uitmuntend voetballer maar vooral een vriend en voorbeeld”. Nadat het lintje was doorgeknipt mochten de dames en heren van een schepencollege elk twee penalty’s trappen naar jeugdkeeper Milan. Die deed het schitterend en moest enkel in OCMW-voorzitter Patrick De Smedt zijn meerdere erkennen.