Fans Swat Van der Elst nemen Snookerpalace over

Harry (50) en Franky De Cock (49) doen vandaag de Snookerpalace van wijlen Swat Van der Elst open. De gebroeders zijn fan van de gewezen topvoetballer, die op 11 januari aan een hartaanval overleed en 62 jaar werd. De zaak krijgt een nieuwe naam: “Snooker Palace Opwijk, Mister Europe”. “Wat Swat in dertig jaar heeft opgebouwd, willen we niet laten verloren gaan.”

“Harry wordt het gezicht van de zaak”, zegt Franky. “Ik blijf op de achtergrond. We kenden Swat van in de lagere school. We kenden ook zijn familie door en door. We liepen mekaars deur plat.”

“Toen ik in het vijfde leerjaar zat, heb ik met succes een spreekbeurt over hem gegeven”, zegt Harry, die nog kinesist is geweest en een tijd lang de tennisclub Diepenbroek mee heeft opengehouden. “We zullen in de vernieuwde zaak twee beelden van Swat aan de muur hangen te zijner nagedachtenis”, zegt Franky. “We willen immers niet dat zijn naam vervaagt, maar we zullen niet blijven teren op zijn naam. We willen de zaak een nieuw elan geven en bijkomend een nieuw publiek aanboren. We wensen ook andere biljarters aan te trekken mét hun vrouwen. Het interieur wordt vernieuwd. Er komt een nieuwe gevelaankleding met de nieuwe naam. De zaak moet in het straatbeeld zichtbaarder, aantrekkelijker gemaakt worden. Onze petanquepleinen blijven bestaan. De tuin zullen we zo inrichten dat er een feestje kan plaatsvinden.”

Dit weekend is de nieuwe snookerzaak open. Zondag kan op groot scherm Club Brugge-Anderlecht gevolgd worden. De petanquecompetitie ‘Swat Van der Elst” is inmiddels naar de Pitstop in Droeshout verhuisd. Dat blijft zo. Bij ons kunnen andere spelers een balletje opgooien. De officiële opening plannen we voor in het najaar.”

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk