500 ste kind ingescheept in De Boot

Vanmorgen verwelkomde de gemeentelijke basisschool De Boot haar vijfhonderdste leerling. Het werd een bijzonder moment in het peuterklasje van juf Manon, want het was de laatste instap-dag dit schooljaar.

Het vijfhonderdste kind maakt deel uit van een groepje van zes peuters dat samen hun eerste schooldag beleefde. Het halve schepencollege omringde schooldirecteur Kristine De Saeger op dit bijzondere moment.

In minder dan twaalf jaar tijd is de schoolbevolking in De Boot verdubbeld. Er komt dan ook een nieuwe school, bestaande uit drie gebouwen op een oppervlakte van 4.343m2.

In augustus wordt in een eerste fase de rechtervleugel van het huidige gebouw afgebroken om geleidelijk plaats te maken voor een nieuwe lagere school met 18 klaslokalen op drie verdiepingen. “Voor elk studiejaar zijn nu twee lokalen voorzien, dat worden er in de toekomst drie. De maximum capaciteit van de nieuwe school is berekend op 740 leerlingen”, aldus directeur De Saeger.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk