’t Luikertje brengt Sinbad naar Opwijk

190 kleuter en lagere schoolkinderen schreven en speelden samen een eigen musical: Sinbad. Ze bedachten zelf de verhalen, maakten zelf de teksten, zongen, speelden muziek en dansten, … een hele week lang stond ’t Luikertje in Nijverseel in rep en roer om de komst van Sinbad. Er werd gerepeteerd dat een lieve lust was, de juffen en de meesters hadden ogen en handen tekort om alles tot in de puntjes af te werken. Gelukkig waren er nog mama’s en papa’s, oma’s en opa’s.

Drie maal werd Sinbad opgevoerd in de grote schuur van het Hof Ten Hemelrijk. Drie keer wisten de jongens en meisjes de aanwezig mee te nemen op de sprookjesachtige reizen van Sinbad. De kinderen gingen in vijf werkgroepen aan de slag onder de algemene leiding van meester Jan Bastiaensen die alles regisseerde.

Dat het resultaat niet moest onderdoen voor vele professionele opvoeringen, daar waren al de aanwezigen het over eens. En dat de volwassenen, die de kinderen ondersteunden en hielpen waar het nodig was, reuzenwerk hadden geleverd … ook daaraan twijfelde niemand. En dat zag je o.m. aan de kledij en de mooie decors. Klasse werk!