Burgemeester en minister spelen met vuur

Het was eens iets anders: burgemeester Albert Beerens en minister Maggie De Blcok gebruikten een snijbrander om de nieuwe lokalen van ’t Schoolhuis ‘open te branden’. Eigenlijk waren de nieuwe lokalen voor de las- en voor de schilderafdeling al van september in gebruik maar nog nooit plechtig opengesteld.

Burgemeester Albert Beerens schetste de 7 jaar lange ‘lijdensweg’ van het project en had het ook over het prijskaartje: meer dan 1,2 miljoen euro waarvan 500.000 voor rekening van de gemeente. ’t Schoolhuis is immers een gemeentelijke BUSO-school. Minister van sociale zaken Maggie De Block schetste nogmaals het belang van degelijk onderwijs, aangepast aan de noden van diverse groepen.

Directeur Mark Hermans toonde zich blij met de nieuwe lokalen en had woorden van dank voor de steun van het gemeentebestuur. Schepen van onderwijs Joske Vermeiren speelde gastvrouw.