Opendeur De Vedderboom: ambiance in huize nostalgie

Wie heimwee heeft naar ‘de goede oude tijd’ of wie gewoon nieuwsgierig is naar de werktuigen en voorwerpen uit een nog niet zo ver verleden, kon vorige weekend terecht in landbouwmuseum De Vedderboom aan de Schaapheuzel in Mazenzele. Ben en Leona Verhaevert verzamelen sinds jaar en dat voertuigen, alaam en gebruiksvoorwerpen die thuis hoorden op een boerderij van pakweg 70-80 jaar geleden.

Je kond dan ook zien hoe grootouders aan hun kleinkinderen uitlegden welk werktuig voor wat had gediend. En je zag diezelfde kleinkinderen met verwondering kijken naar machines die nog met de hand werden aangedreven. Onvoorstelbaar in een tijd van elektronica, internet en virtual reality.

Maar niet alleen het oog werd verwend. Niemand ging buiten met honger of dorst. Er was heerlijk aan het spit gebraden varkensvlees, er waren pannenkoeken en ijsjes en uiteraard … frisse pinten bier. Dat alles kon genuttigd worden in een interieur uit grootmoeders tijd. Heerlijk nostalgisch.