JeS, jonge thuisverplegers met tijd voor de patiënt

Jonas Trossaert (31) en Stefaan De Winter (32) vormen samen JeS Thuisverpleging. Jonas werkte als thuisverpleger in een praktijk in Mollem en ontmoette Stefaan als verpleger in het Sint-Alexiusinstituut in Grimbergen.

Daar worden psychiatrische patiënten verpleegd. Samen besloten ze een nieuwe uitdaging aan te gaan: een eigen thuisverplegingsdienst op een andere leest geschoeid.

Beide jonge mannen zijn er van overtuigd dat, met de verder schrijdende vergrijzing, de thuisverpleging een steeds belangrijker rol zal spelen in onze gezondheidszorg. Ze waagden de sprong en gingen op zelfstandige basis aan de slag.

Hun ervaring in de psychiatrische sector leerde hen dat verpleging meer moet zijn dan een spuitje zetten of een wonde zuiveren. Stef en Jonas willen tijd uittrekken om een praatje te maken met de patiënten die zijn aan huis gaan verzorgen.

Jonas en Stefaan willen er ook niet uitzien als de klassieke thuisverpleger in witte schort en met een standaard wagentje. Zij bezoeken hun patiënten in gewone kleding en met hun eigen wagen: buren en voorbijgangers hoeven immers niet te weten dat een bepaalde persoon verzorging nodig heeft.

Jes Thuiszorg werd voorgesteld tijdens de jaarlijkse Zorgdag op de Opwijkse OCMW-campus en Stefaan en Jonas bezoeken de apothekers en huisartsen in de regio om hun dienstverlening kenbaar te maken.