Opgelet: Opnieuw fraude met facturen

Het blijft een hardnekkige vorm van oplichting waarbij criminelen authentieke facturen uit de postbussen vissen, er een nieuw rekeningnummer aan toevoegen en die dan opnieuw naar de klant in kwestie versturen.

Zo dook onlangs weer een factuur op van een handelszaak uit het Opwijkse waarbij de factuur een klevertje droeg met daarop een nieuw rekeningnummer en het verzoek om op dat rekeningnummer te betalen.

Let dus bijzonder goed op en bel de firma in kwestie wanneer je een factuur krijgt met zo’n stickertje of wanneer je ook maar het minste vermoeden hebt dat er aan het rekeningnummer op de factuur is geprutst. Wanneer je zonder argwaan betaalt ben je haast altijd je centen kwijt en moet je daar bovenop de echte factuur van je leverancier nog betalen.